Mit jelent a vegán életforma és mit jelez a vegán embléma?

A vegán életforma alappillérei azon nyugszanak, hogy minden állati eredetű termék használatát mellőzzük. Ez kiterjed az étkezés, ruházkodás, kozmetikumok, higiéniai termékek és háztartási eszközök használatára is. 

Most azoknak szeretnénk segíteni, akik ezt az életformát választották, ezért vegán jelzéssel láttuk el azokat a készítményeinket, amelyek semmilyen állati összetevőt, vagy állati eredetű anyagot nem tartalmaznak. Büszkék vagyunk rá, hogy több mint 100 termékünk vegán! Számunkra a minőség és a természetesség a legfontosabb szempont.

Körülbelül 30 termékünk mellett nincs vegán embléma feltüntetve, hiszen a méz és a tejsavó az Ilcsi több legendásan hatásos natúrkozmetikumának elengedhetetlen alkotóeleme.

Miért szeretik a vegánok az Ilcsit?

Az általunk felhasznált magas hatóanyag tartalmú zöldségek, gyümölcsök, virágok és gyógynövények szinte 100%-ban saját és hazai bio gazdálkodásokból származnak! Ezek a növények gazdagabbak biológiailag aktív anyagokban, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.  Palettánkban megtalálható a sárgadinnyétől a körömvirágon át a cickafarkig több mint 100 féle növény.

Aki valaha látott Ilcsi készítményt közelről, az egyből tapasztalta is, hogy nem a megszokott szintetikus illatanyagokat használjuk, és minden részletében természetes összetevők alkotják. Zseléink a legjobb példák erre, hiszen szirmok, magok és egész termések is jól kivehetőek bennük.  Termékeink a pasztell zöldtől a cseresznyepirosig, a természet legszebb színeiben pompáznak.

Mindemellett a COSMOS NATURAL és a BDIH minősítéseink biztosítják, hogy ellenőrzött alapanyagokból, valódi természetes, megbízható kozmetikumokról van szó, valamint egészség-, és környezetkímélő gyártási technológiát alkalmazunk.

Termékeinkben nem használunk: parabéneket, paraffin olajat, vazelint, szintetikus színező- és illatanyagokat.

Tiszteljük az élet minden
formáját!

A begyűjtés során is mindig ügyelünk rá, hogy az élőhely regenerálódni tudjon, legfeljebb a növények 50%-át szedjük le, így a gyűjtőhely következő évben újra használható.

Az Ilcsinél mindig is fő szempont volt a természet védelme, évek óta aktív támogatói vagyunk az MME (Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület) munkájának. 

Állatkísérleteket természetesen nem végzünk – hiszen az Európai Unióban 2004 óta egyébként is tiltott – ugyanakkor már Ilcsi néni legelső krémének készítésekor is ennek megfelelően működtünk, mert a természet védelme és szeretete mindig is fontos volt számunkra.

A termékek csomagolásának kialakításánál is fontos szempont volt a környezet védelme, ezért a tégelyek csökkentett, 13-17%-kal kevesebb műanyagtartalommal és PBA mentesen, újrahasznosítható műanyagból készülnek. A szállítás során pedig a hagyományos térkitöltők helyett környezetbarát megoldásokat használunk.

0