A PIGMENTRENDELLENESSÉGEK
KÜLSŐ ÉS BELSŐ OKAIRÓL

Az emberi bőr egyedekre és típusokra jellemző sajátos színárnyalatát többféle biológiai tényező együttes hatásának köszönheti.

A fehér szín az eleidin és a keratohyalin fénytörő képességének következtében alakul ki. A bőr barna színéért a bazalis rétegben felhalmozódó melanin mennyisége és eloszlása szabja meg, ez pedig részint a melanocitak aktivitásától, részint a szervezet festék-előanyag es festékképző-enzim tartalmától függ.

Amikor altalanossagban festek-rendellenessegről beszelunk, akkor elsősorban a bőr melanintartalmanak normalistol elterő novekedesere, illetve csokkenesere gondolunk. Ezeket a rendellenessegeket kulső es belső tenyezők egyarant kivalthatjak. A kulső ok lehet valamilyen fizikai termeszetű, izgato inger: feny, hő, vagy mechanikai hatas stb. Ide tartoznak a vegyi ingerek is, amelyek sokfelek lehetnek es a vegyipar fejlődesevel egyre inkabb szaporodnak, raadasul esetukben a bőr pigmentzavar hatrahagyasaval gyogyul.

A belső okok is sokfelek: egyes hormonok fokozott vagy csokkent termelődese biokemiai uton valtoztatja meg a szervezet festekkepző rendszerenek műkodeset. A festekkepzes folyamatat a hipofizis hatso lebenyenek melanophor-hormonja, nehany mellekvesekereg-hormon es a sargatest-hormon is befolyasolja.

De a festek-rendellenessegek belső oka lehet meg az anyagcsere folyamatokban fontos szerepet jatszo szervek es szervrendszerek betegsege, egyes enzimek fokozott illetve csokkent jelenlete, a majműkodes, a hasnyalmirigy, gyomor- es belrendszer zavarai is. A kulonboző gyogyszerek szervezetbe kerulese, valamint a vitaminhiany szinten lehet belső ok.

MIT TEHET A KOZMETIKUS?

  • Használjunk a bőr előkészítéséhez gyümölcssavas, vagy ha a bőr állapota engedi, mechanikai peelingeket: AHA-s Biológiai Hámlasztó Peelinget, AHA-s Peeling Habot, Pillanat Peelinget Fűzfával és Tengeri Homokkal.
  • Alkalmazzunk olyan termékeket, amelyek intenzív megelőző vagy halványító hatású növényeket tartalmaznak, mint például a Kövirózsa termékcsalád (Kövirózsa Alkoholmentes Tonik, Kövirózsa Krémzselé, Rostos Kövirózsa Zselé, Kövirózsa Habkrém) vagy a Halványító termékcsalád (Halványító Szérum, Halványító Krém).
  • Kezeléseink hatását fokozzuk elektrokozmetikai készülékekkel!
1. LÉPÉS
2. LÉPÉS
3. Lépés
4. lépés

1. LÉPÉS

A bőr előkészítéséhez használjuk az Almás Citromos Arctejet, amely hatékonyan távolítja el a sminket és a szennyeződést. Növényi hatóanyagainak, azaz az almának, citromnak, citromolajnak, kukoricacsíra-olajnak és citromcirokolajnak köszönhetően halványító hatású.

2. LÉPÉS

Egyenletesen simítsuk a kezelendő felületre a Pillanat Peelinget Fűzfával és Tengeri Homokkal, nedves vattakoronggal dörzsöljük át a bőrt, majd bő vízzel mossuk le. Pár perc alatt friss, üde és bársonyos lesz tőle a bőr. A finom hidratáló krémbe dolgozott fűzfalevél és tejsav enyhe szaruoldó hatást fejt ki. A leoldott, fellazított szarut a szinte grízes finomságú tengeri homokkal könnyedén lekoptathatjuk. Hatására a bőr egy kicsit kivilágosodik, így kimondottan javasolt pigmentfoltos bőrre.

3. Lépés

Egyenletes vastagságban simítsuk föl a kezelt felületre a Rostos Kövirózsa Zselét, tetejére tegyünk gézmaszkot, majd 15-20 perc hatóidő után húzzuk le, a fölösleget pedig mossuk le. Hatását az Ultra Bőrfeszesítő készülékkel fokozhatjuk, amely ultrahanggal segíti a hatóanyagok bőrbe jutását, az interferenciaárammal pedig intenzív ránckezelő hatást tudunk elérni. A Revi Face készülékkel iontoforézist végezhetünk. A zselé erősíti a bőr élettani funkcióit, elsősorban a májfoltok és az öregségi pigmentfoltok kezelésére ideális. Emellett nyugtatja, regenerálja, feltölti a túlzott napozástól, szoláriumozástól igénybe vett bőrt.

4. lépés

Következzen a masszázs Kövirózsa Habkrémmel. A habkrém fő növényi hatóanyagainak köszönhetően a szeplős, májfoltos, kreol bőrűek kedvelt szépítője. Bőrnyugtató, regeneráló, védő, valamint hámszövet-erősítő tulajdonságánál fogva kitűnően hidratálja az érzékeny bőröket is.

0