Az idő múlásával bőrünk ápolásakor elengedhetetlen a napi rendszeresség és az intenzív hatóanyagok használata. Bőrtípustól függetlenül igaz azonban, hogy nem kell nagy mennyiségben használnunk arcápolóinkat ahhoz, hogy bőrünk hidratált legyen, csupán a megfelelő termékekre van szükség, a helyes sorrendben. Ha segítségre van szükséged a bőrtípusod megállapításában, vagy kérdésed van, keresd fel kozmetikusainkat az oldalunkon megtalálható chatben.

Napi rutin – Reggeli és esti arctisztítás
Mindennapos hidratálás
Szemkörnyék ápolása
Heti rutin

Napi rutin – Reggeli és esti arctisztítás

Szőlőőssejtes Bőrmegújító Arctej / Zöld Szappan / Szőlőőssejtes Bőrmegújító Tonik

A reggeli arctisztítás során az éjszaka kiválasztott anyagokat fontos letisztítanunk a bőrről, este pedig a nap folyamán lerakódott port, szennyeződéseket, valamint a sminket kell eltávolítani.

Nedves vattakorongra nyomj egy keveset a Szőlőőssejtes Bőrmegújító Arctejből, és töröld át vele az arcod. Ha ezután Zöld Szappant használsz, a mechanikai hatás segít az alaposabb tisztításban és felfrissít. Nedves bőrödre egy keveset vigyél fel a szappanból és körkörös mozdulatokkal mosd át vele az arcod. Bő vízzel öblítsd le az arcbőröd, majd töröld szárazra. A bőr pH-értékének visszaállításához permetezz néhány pumpányit a Szőlőőssejtes Bőrmegújító Tonikból egy vattakorongra és töröld át vele az arcod. Ekkor már készen áll a bőröd, hogy rásimítsd a bőrtípusodnak megfelelő krémet vagy szérumot.

Mindennapos hidratálás

Hidratáló Elixír / Anti-ageing és Hyaluron Szérum / Anti-ageing és Hyaluron Hidratáló Krém

Bőrtípustól függetlenül igaz, hogy nem kell nagy mennyiségben használnunk arcápolóinkat ahhoz, hogy bőrünk hidratált legyen, csupán a megfelelő termékekre van szükség, a helyes sorrendben.

Első lépésként oszlass el pár cseppet a szemed körül vagy akár az egész arcodon a Hidratáló Elixírből ütögető mozdulatokkal. Melegebb időszakban hidratáló krém helyett alkalmazhatsz Anti-ageing és Hyaluron Szérumot, ami könnyedebb állagú, hamar felszívódik, mégis kellően hidratálttá teszi bőrödet. A termékcsaládban lévő nátrium-hyaluronát kétféle molekulakombinációja növeli a bőr vízmegkötő képességét a felszíntől a mélyebb rétegekig, ezáltal belülről tölti fel a ráncokat. Hűvösebb időben ezek tetejére simíts Anti-ageing és Hyaluron Hidratáló Krémet. A maradékot a nyakadon és a dekoltázsodon is elkenheted. Egy csepp se menjen kárba!

Szemkörnyék ápolása

Anti-ageing és Hyaluron Szemránckrém

A szemünk körül található bőr sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint az arcunk többi része, itt nem találhatóak faggyúmirigyek sem, éppen ezért még nagyobb odafigyelést igényel ennek megfelelő ápolása.

Az Anti-ageing és Hyaluron Szemránckrém gazdag textúrájával különösen alkalmas az érettebb bőrök táplálására. Ujjbegyeid segítségével egy kevés krémet nyomkodj a szemed alatti területre és a szemhéjadra is, körben haladva, a szemzugból kifelé, majd újra befelé. Ügyelj a mennyiségre! Ha csak egy pici krémet használsz, nem érzed majd ragacsosnak a bőröd, mégis látható eredményt fogsz tapasztalni.

Heti rutin

Szőlőőssejtes Bőrmegújító Peeling / Esemény Előtti Pakolás / Probiotikumos Krémpakolás

A hetente egyszer elvégzett otthoni „rutin” nagyban hozzájárul bőrünk jó állapotának fenntartásához, így kozmetikusunk hatékonyabban tud a kezelések alkalmával dolgozni.

Először kend fel a Szőlőőssejtes Bőrmegújító Peelinget. 5-10 perc után körkörös mozdulatokkal dörzsöld át a bőröd kézzel vagy egy peelingkesztyű segítségével, öblítsd le a maradékot, és töröld szárazra az arcod. Ha kikérted kozmetikusod tanácsát, próbáld ki az Esemény Előtti Pakolást. Ez a vérbőségfokozó maszk feszesebbé teszi a bőrt és javítja oxigénellátását. “Közepes vastagságban simítsd a bőrödre, majd 20-25 perc elteltével bő vízzel mosd le. ”

Ezután egy Probiotikumos Krémpakolást javaslunk, ami vitamin és szőlőmagolaj-tartalmával regenerálja a mélyrétegi vízhiányos bőrt. Vidd fel a krémpakolást a bőrödre egyenletes vastagságban. 10-15 perc után érezni fogod, a bőröd pontosan annyit szívott fel, amennyire szüksége volt. Ekkor a maradékot töröld le egy nedves kendővel, és máris élvezheted a magadra szánt fél óra áldásos hatását.

Ha hisztaminérzékeny vagy, ne használd az Esemény Előtti Pakolást.

Hogyan tehetsz érett bőröd ápoltságáért otthon?

A kor előrehaladtával a bőr hyaluronsav-tartalma csökken, ami a bőrtónus romlásához, a ráncok megjelenéséhez vezethet, így szerepet játszik az öregedési folyamatokban. Emiatt a legfontosabb feladatunk, hogy a bőr hidratáltságát fenntartsuk és megfelelő hatóanyagok segítségével megőrizzük feszességét és rugalmasságát.
A mindennapos reggeli arctisztítás azért fontos, mert ezáltal az éjszaka kiválasztott anyagokat tisztítjuk le a bőrről. Ugyanígy elengedhetetlen este eltávolítani a nap folyamán a bőrre rakódott port, szennyeződéseket, valamint a sminket, ráadásul ezután a hidratálónk felszívódása hatásosabb. Az érett bőr ápolására ideális a Szőlőőssejtes Bőrmegújító termékcsalád, mivel a szőlő hatóanyagai antioxidáns képességük mellett, szerepet

játszanak a kollagén- és elasztinrostok megújításában, regenerálják a bőrt és visszaadják annak rugalmasságát. Az Anti-ageing és Hyaluron termékekben lévő nátrium-hyaluronát segíti a bőr hidratációját és növeli a vízmegkötő képességét, kiválóan képes feltölteni a ráncokat és a finom vonalakat. Érdemes külön figyelmet fordítanunk a szemünk körül található bőrre, hiszen ez sokkal vékonyabb és érzékenyebb, mint az arcunk többi része, ezért még nagyobb odafigyelést igényel megfelelő ápolása. Két kozmetikai kezelés között szükséges, hogy rendszeresen szakítsunk hosszabb időt bőrünk ápolására. A heti otthoni „rutin” elvégzése nagyban hozzájárul bőrünk jó állapotának fenntartásához, így kozmetikusunk hatékonyabban tud a kezelések alkalmával dolgozni.

0