Kezdd az új évet egy látványos hámlasztó kúrával

Minden, amit az otthoni savas hámlasztásról tudnod kell!

Próbáltad már a gyümölcssavas hámlasztást? Népszerűségét annak köszönheti, hogy a használata egyszerű, a hatása viszont szembetűnő. Az alábbiakban az Ilcsi AHA-savas hámlasztást fogom bemutatni lépésről lépésre, hogy a megfelelő információk birtokában otthon is teljes biztonsággal, bőrártalmak nélkül elvégezdhesd ezt az sokak által kedvelt kozmetikai kezelést!

 

A savas hámlasztás négy, elkerülhetetlenül fontos feltétele!

  1. Ha hisztamin- vagy kapszaicin-érzékeny vagy, ez a kezelés nem neked való, mert az Esemény előtti pakolásban számodra ártalmas alkotóelemeket találhatsz.
  2. Szintén kerüld a savas hámlasztást, ha várandós, vagy szoptató anyuka vagy!
  3. A hámlasztást kizárólag csak  ősztől tavaszig próbáld, annak fényérzékenyítő hatása miatt.
  4. A hámlasztó kúra ideje alatt szigorúan hagyd ki a szoláriumot, a napozást és a radírozást!

 

Pár tudnivaló az otthoni hámlasztással kapcsolatban

  1. Az AHA savas hámlasztás kiválóan alkalmazható olajos és korpás szeborreás, érzékeny, gyulladásra hajlamos, aknés, rozáceás, májfoltos, zsír- és vízhiányos, érett és ráncos bőrre. Használatával hatékonyabbá teheted a cellulit- és stria kezeléseket. Szőrtüszőgyulladás vagy pattanásos hát kezelésére is kiválóan alkalmazható!
  2. Egy kúra három hétig tart, ez idő alatt 6 alkalommal javasolt hámlasztanod. Az első héten három alkalommal helyezd fel a hámlasztót úgy, hogy minimum két nap szünet legyen két alkalom között. A kúra második hetén két alkalommal, a harmadik héten pedig egyetlen alkalommal hámlassz!
  3. A kezeléssel járó vérbőségfokozás folytán bőröd ki fog pirosodni, ez bőrtől függően akár a pakolások lemosása utáni órákban is fennmaradhat, ezért azt javaslom, hogy az első alkalommal este tedd fel a pakolásokat, hogy az erősen kipirosodott bőr reggelre megnyugodhasson. 
  4. Ha a termékek használata során émelygést vagy a bőr hólyagosodását tapasztalod,  allergiás reakció lépett fel. Ilyenkor mosd le a pakolást és igyál citromos vizet!

 

A hámlasztáshoz szükséges kozmetikumok

A hámlasztáshoz két termékre lesz szükséged: az AHA biológiai hámlasztó peelingre és az  Esemény előtti pakolásra.

A hámlasztáshoz használt AHA biológiai hámlasztó peelingben található alma, szőlő, naspolya és tejsav fellazítja és eltávolítja a bőr felszínén található elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulását, javítja vízmegkötő képességét, ráncsimító hatása van. A gyümölcsös közegnek köszönhetően a hatóidő után sem károsítja a bőrfelületet, csak a bőrfelszínen hat.

A másik felhasznált termék, az Esemény előtti pakolás a benne található erőspaprikának, zsályának, diólevélnek köszönhetően jelentősen fokozza a vér és nyirokkeringést, így segítve bőröd megfelelő vér és oxigén ellátását, amely elengedhetetlen a bőr megújulási folyamataihoz. Minden bőrproblémára áldásos hatású, használata után a bőr bársonyos, feszes, fiatalos lesz, még a ráncos bőrt is gyönyörűen kisimítja. Bőrmegújító és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi a legmakacsabb bőrproblémák gyors és eredményes megoldását. A pakolás nyomó hatásának köszönhetően az alatta lévő AHA hámlasztó hatása fokozottan érvényesül. 

A pakolás végére, bőröd megnyugtatására a Rozi szérumot javasoljuk.

 

A savas hámlasztó kezelés menete

Az első lépés mindig a letisztítás: az arctejjel és tonikkal letisztított bőrre helyezd fel vékonyan és egyenletesen az AHA biológiai hámlasztót, majd a tetejére kend fel nagyjából kétszer olyan vastagon az Esemény előtti pakolást. A könnyebb eltávolítás érdekében alkalmazz gézálarcot, melyet jól nyomkodj bele a pakolásba!

A pakolások hatóideje 35-40 perc, a száradás gyorsaságától függően. A hatóidő első 20 percében erősen csíphet, ez az érzés a száradással fokozatosan fog elmúlni. Mindig várd meg a teljes száradási időt, ellenkező esetben bőröd órákon keresztül piros maradhat és  a várt eredmény is elmaradhat!

Száradás után távolítsd el a bőrről, a gézálarcot fentről lefelé, óvatosan húzd le. Ha maradt pakolás az arcbőrödön, azt mosd le, majd a bőrt simítsd át Rozi szérummal.

 

Egy extra javaslat

Ha ez lesz a legeslegelső savas hámlasztásod, esetleg még a kezelés elkezdése előtt további kérdéseid merülnének fel, vagy  úgy érzed, mégsem mersz egyedül belevágni, fordulj a kozmetikusodhoz! A mi javaslatunk, hogy a legelső alkalmat egy szakember bevonásával csináld végig, így az ott szerzett tapasztalatokat később otthoni körülmények között is hasznosíthatod!

Saliga Barbara

Ilcsi Szépítő Füvek
Ilcsi Szépségmanufaktúra
Kozmetikus

Legfrissebb híreinkért és ajánlatainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

0