Így ápold a bőröd nyáron

Teljes erejével itt a nyár, amely nem csak a testünket, de a lelkünket is feltölti. Sok időt töltünk a szabadban, élvezzük a nyár adta lehetőségeket és a napsugarak jótékony hatását. Mint minden évszak, úgy a nyár is hatással van a bőrünk állapotára. Össze is gyűjtöttük, mire figyeljünk a nyári bőrápolásunk során!

A belső és külső hidratálás egyaránt fontos!
A szép és egészséges bőr alapja a megfelelő hidratáltság, amelyre nyáron a napsütés és a klimatizált helyiségek miatt fokozott figyelmet kell fordítanunk. Mint azt tudjuk, bőrünk megfelelő hidratáltságát két fontos tényező határozza meg, az egyik a megfelelő bőrápoló készítmény használata, a másik az elegendő mennyiségű vízfogyasztás.

Megfelelő kozmetikum használata
A nyári időjárás más-más módon befolyásolja a különböző bőrtípusokat. A szeborreás (zsíros) bőrre a nyári napfény számos jótékony hatással bír. De a túlzásba vitt napozás következményeképp fokozódik az elszarusodás folyamata. Az így felhalmozódott elhalt hámsejtek eltömíthetik a pórusokat, amely több miteszer kialakulásához és gyulladt pattanásokhoz vezethet. A folyamat megelőzése érdekében alkalmazzunk hetente 1-2 alkalommal a Vitalizáló Antioxidáns Enzimes Peelinget.

A dehidratált bőr esetében a fokozott UV sugárzás és a meleg hatására fokozódhat a vízvesztés, és a szabadgyökök romboló hatása is. A folyamat ellen megfelelő hidratáló krémmel, flavonoidokkal, valamint karotinoidokkal vehetjük fel a harcot.

Zsírhiányos bőr esetében ne feledkezzünk meg a hidratáláson kívül a lipidek pótlásáról sem. A bőr védelme érdekében nappalra alkalmazzunk könnyebb hidratáló krémet, éjszakára pedig egy zsírosabb tápláló krémet. A melegebb idő beköszöntével nappalra válasszunk könnyebb, kevésbé zsíros hidratálót – például szérumokat, habkrémeket – amelyek zsíros érzés hátrahagyása nélkül, gyorsan szívódnak fel a bőrbe.

A test bőrének ápolása
Ne feledkezzünk meg az egész test bőrének ápolásáról sem. A száraz, hámló bőrt könnyedén orvosolhatjuk, ha a tusfürdők helyett szappant használunk a fürdés során. A szappanok felpuhítják és leoldják az elhalt hámsejteket, így a bőr természetes hámlása és megújuló folyamatai zavartalanul tudnak működni. Szappanos fürdés után ápoljuk bőrünket a Karotin Extra Testápolóval. Az ebben található karotinoidok segítenek az egységes bőrszín kialakításában és hosszan tartó megőrzésében, mindeközben pedig védik a bőrt az ultraibolya sugárzás káros hatásaival szemben, továbbá gondoskodnak a bőr rugalmasságának és puhaságának megőrzéséről.

Napozás során tartsuk be a fokozatosság elvét!
Fontos, hogy a nyár kezdetével hozzászoktassuk bőrünket a napsugárzáshoz. Ha ezt elmulasztjuk, bőrgyulladás és kozmetikai problémák – például nem kívánt, fokozott pigmentáció alakulhatnak ki. Napi 10 perccel kezdjük majd naponta ugyanennyivel növeljük a napozással töltött időt. De ne feledjük, hogy napi 1,5 óránál nem ajánlott több időt napozással tölteni.

Saliga Barbara

Ilcsi Szépítő Füvek
Ilcsi Szépségmanufaktúra
Kozmetikus

Legfrissebb híreinkért és ajánlatainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

0