Tedd higiénikusabbá otthoni bőrápolásodat!

Hogyan teheted higiénikusabbá otthoni bőrápolásodat? Milyen részletekre figyelj oda? Ezekben segítek most neked.

 1. Kézmosás
  Az alapos kézmosás gyermekkorunk óta a mindennapi szokásaink része. Az elmúlt két évben pedig fokozott figyelmet szenteltünk fontosságának. Ennek ellenrére szeretném kiemelni, hogy a napi bőrápolásunk előtt is tisztítsd meg megfelelően kezeidet, majd csak ezután kezdj bele a rituálédba.

 

 1. Többször használatos sminklemosó korongok és lemosó kesztyűk
  Egyre elterjedtebbek a vattakorongok használata helyett a többször használatos lemosó korongok és a lemosó kesztyűk. Környezetvédelmi szempontból ez egy nagyon pozitív változás! Viszont ezek használata során is figyelned kell néhány dologra. Az első, hogy mindig 100% pamutból készült korongot és kesztyűt válassz. A második, hogy mindkettőt mosd ki gyakran és alaposan, illetve mindig figyelj arra, hogy használat után teljesen meg tudjon száradni.

 

 1. Tömbszappanok tárolása
  Akár kézmosáshoz, akár fürdéshez alkalmazol tömbszappant mindig figyelj, hogy olyan tartót válassz neki, amiben használat után teljesen meg tud száradni. Ha folyamatosan nedvesen marad könnyen lehet a baktériumok, gombák melegágya, ami árt a bőrödnek.

 

 1. Törölközők és ágyneműk
  Ágynemű és törölköző vásárláskor törekedj a minél magasabb pamut tartalmú termék kiválasztására, így elkerülheted a műszálak okozta kellemetlenségeket. A napi használatból eredően főleg a problémás bőrök esetében a fent említett textíliákat javasolt hetente tisztára cserélni. Ügyelj rá, hogy a törölköződ két használat között teljesen meg tudjon száradni.

 

 1. Sminkecsetek és sminkes eszközök
  A sminkes eszközeid rendszeres tisztítása kiemelten fontos. Gondolj csak bele mennyi por, zsír és sminkmaradvány van a szálak közé szorulva nem beszélve a bőrről az ecsetekre kerülő baktériumokról. Eszközeid tisztítására sok lehetőség áll rendelkezésedre. Többek között a sminkecset tisztító folyadékok, szappanok, ecset tisztító tojás vagy alátét. Bármelyik legyen praktikus számodra javaslom, hogy hetente egyszer szánd rá az időt és tisztítsd meg eszközeidet megfelelően.

Saliga Barbara

Ilcsi Szépítő Füvek
Ilcsi Szépségmanufaktúra
Kozmetikus

Legfrissebb híreinkért és ajánlatainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

0