Fokozatosság – a tudatos bőrápolás alapja

Szeretnéd új termékekkel bővíteni arcápolási rutinodat, de nem tudod hogyan tedd? Segítek hogyan is kezdj hozzá – a legfontosabb, hogy fokozatosan tedd!

Az első és legfontosabb, hogy ismerd a bőrtípusod és ennek megfelelően válaszd ki a leghatékonyabb kozmetikumokat. Ha nem vagy biztos a bőrtípusodban vagy abban, hogy pontosan melyik termékekre lenne szüksége a bőrödnek kérd ki kozmetikusod tanácsát!

 

Miért fontos a fokozatosság elvét betartanod otthoni bőrápolásod során?

A fokozatosság elve azt jelenti a bőrápolásban, hogyha egy vagy esetleg több új terméket kezdesz el használni, akkor azt bőröddel is meg kell ismertetned. Ha nincs különösebb bőrreakció az első pár használat után, akkor nyugodtan alkalmazhatod rendszeresen a választott kozmetikumot. Ha egyszerre több új terméket szeretnél kipróbálni, akkor mindenképp egyesével kezd el használni őket, hogy esetleg ki tudd szűrni, ha valamit még sem szeret a bőröd.

 

Minden bőr felépítése egyforma ennek ellenére még is egyénfüggő, hogy kinek mit szeret a bőre, mi válik be. Amikor először találkozik a bőrünk egy új krémmel, pakolással a tömör hatóanyag tartalom miatt az első 1-2 alkalommal enyhén kipirosodhat. Ha ez a pirosság rövidesen elmúlik és nem társul hozzá egyéb bőrreakció akkor nem allergiáról van szó, egyszerűen csak hozzá kell szoknia a bőrünknek az új hatóanyagokhoz. Ha például egy erősen dehidratált bőrre alkalmazunk új kozmetikumot szintén kipirosodással reagálhat, ami hamarosan el is múlik. Kipirosodás esetén alkalmazzuk újra a terméket 2-3 nap elteltével így hozzá tud szokni az új hatóanyagokhoz.

 

Abban az esetben, ha a kipirosodás több alkalom után is megjelenik, esetleg hólyagok, kiütések jelennek meg a bőr felszínén ne alkalmazzuk tovább a kozmetikumot és keressük fel kozmetikusunkat, vagy bőrgyógyászunkat.

Saliga Barbara

Ilcsi Szépítő Füvek
Ilcsi Szépségmanufaktúra
Kozmetikus

Legfrissebb híreinkért és ajánlatainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

0