Hidratálj okosan!

Sokan fordultok hozzám azzal a problémával, hogy a bőrötök száraz, feszül. Ez egy fontos jelzés: bőrünk így jelzi, hogy hidratálásra, táplálásra van szüksége! A megfelelő vízmennyiségnek ugyanis nem csak az öregedési folyamatok lassításában van fontos szerepe, de a bőr alapvető funkcióinak ellátásához és a hatóanyagok jobb felszívódásához is elengedhetetlen. Egy jó hatóanyagokkal rendelkező krém különböző bőrproblémákra is megoldásokat nyújthat, de az elvárt eredményt csak a jól megválasztott, a bőrödhöz tökéletesen illeszkedő krémtől kaphatod meg. Az Ilcsi termékpalettáján a habkrémek, a hidratáló krémek és az intenzív tápláló krémek közül is kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet – ezért fontos pár szót ejtenünk a köztük levő különbségekről!

 

A habkrémek 
A habkrémek kiválóan alkalmasak a savas kémhatású gyümölcsök és növényi hatóanyagok felvételére. Megőrzik azt a savas környezetet, amelyben a növények a természetben is megtalálhatók, így megtartják magas hatóanyag-tartalmukat. Nagyon finom, könnyű krémek. Gyorsan felszívódnak és nem hagynak zsíros érzést maguk után. Nappali és éjszakai krémként is alkalmazhatóak arcra, nyakra és dekoltázsra. Használata esetén egy borsónyit nyomj a kezedbe, majd nedves kézzel vidd fel a bőr felszínére. Ha szükséges, simítsd alá a bőrállapotodnak megfelelő szérumot!

A hidratáló krémek
A hidratáló krémek friss gyümölcsökből, gyógynövényekből készült hidratálók, egy árnyalattal olajosabb készítmények a habkrémeknél. Ha a habkrémeket kevésnek érezzük, esetleg bőrünk tónusa csökken, megereszkedik, akkor a bőrnek intenzívebb táplálásra van szüksége, ilyenkor válasszuk a hidratáló krémeket. Gyakori, hogy míg nyáron elegendő a könnyű habkrém, addig ősszel és télen bőrünk a testesebb krémeket igényli. A hidratáló krémek mindennapos használatával a bőr feltöltődik, vízháztartása javul, így rugalmas és kellemes tapintású lesz. Nappali és éjszakai krémként is alkalmazhatod arcra, nyakra és dekoltázsra, ha szükséges, simítsd alá a bőrállapotodnak megfelelő szérumot!

Az intenzív tápláló krémek
Az intenzív tápláló krémek növényiolaj-tartalma rendkívül magas, ezért használatukat kizárólag zsírhiányos bőr ápolására javasoljuk. Figyelem: ha bőrödnek hidratálásra van szüksége, nem pedig zsírpótlásra, akkor sokszor elegendő egy szérumot és egy habkrémet beépíteni a napi rutinba ha túl korán kezded a nehéz krémeket alkalmazni, akkor a kívánt hatás ellenkezőjét fogod elérni! Kezdődő zsírhiánynál érdemes nappalra egy könnyebb hidratáló krémet, éjszakára pedig egy intenzív tápláló krémet választanod. Az intenzív tápláló krémek nappali és éjszakai krémként is alkalmazhatóak arcra, nyakra és dekoltázsra. Ha szükséges, a bőrállapotnak megfelelő szérumot simítsd alá!

Saliga Barbara

Ilcsi Szépítő Füvek
Ilcsi Szépségmanufaktúra
Kozmetikus

Legfrissebb híreinkért és ajánlatainkért iratkozz fel hírlevelünkre!

0