AZ AKNÉS BŐRRŐL

Az aknés bőr problémájával először tizenévesekként szembesülünk, de a hormonális változások a későbbiekben is jól láthatóak a bőrünkön. Ezt a helyzetet általában tovább súlyosbítja a helytelen táplálkozás és életmód, ezért az aknés bőr folyamatos és különös figyelmet, gondoskodást igényel.

Minden esetben először a gyulladást kell megszüntetnünk, például egy 3 hetes AHA-kúra segítségével, ami után már könnyen és hatékonyan állhatunk neki a tisztításnak. Az aknés bőrre a csipkebogyós termékeket, illetve a bőrprobléma súlyosságát diagnosztizálva a kénes termékeket használhatjuk.

HOGYAN TÁMOGATJÁK A SPIRULINA ALGA HATÓANYAGAI NAGY KONCENTRÁCIÓBAN A BŐR ÉLETTANI FUNKCIÓIT?

  • létfontosságú klorofilltartalma támogatja a vérképzést;
  • az egészséges bőrnek nélkülözhetetlen valamennyi B-vitaminban, különösen B12-ben gazdag;
  • a sárgarépánál tízszer nagyobb koncentrációban tartalmaz antioxidáns béta-karotint, mely fontos védelmet nyújt sejtjeinknek, és erősíti a szervezet védekező rendszerét;
  • a benne levő ásványi anyagok és nyomelemek (vas, kalcium, cink, kálium, magnézium, foszfor és szelén) fokozzák többek között a kötőszövet rugalmasságát;
  • a benne levő ásványi anyagok és nyomelemek (vas, kalcium, cink, kálium, magnézium, foszfor és szelé) fokozzák többek között a kötőszövet rugalmasságát;
  • esszenciális zsírsavai és aminosavai (például a gammalinolsav) fokozzák a bőr regenerációs képességét.
1. lépés
2. lépés
3. lépés
4. lépés
5. lépés

1. lépés

A smink és a szennyeződés eltávolításához használjunk Almás Citromos Arctejet.

2. lépés

A kezelendő felület előkészítéséhez alkalmazzuk a Fekete Szappant. A helytelen bőrápolás, a ma divatos fürdőhabok, tusfürdők használata és a kevés mozgás következtében megvastagodhat a szaruréteg, ami száraz, élettelen érzést kelt. Leszigeteli a bőrt, így az nem tud belülről kifelé megtisztulni, és nem engedi az ápolószereket sem felszívódni. Az Ilcsi saját főzésű lágy szappanjai, mint például a Fekete Szappan felpuhítják és leoldják a felesleges hámréteget, így a bőr nem vastagodik fel, képes az öntisztulásra, és a bőrápoló készítmények előtt szabaddá válik az út. A szappant vékonyan simítsuk föl az arcra, majd nedves vattakoronggal dörzsöljük át és alaposan, bő vízzel mossuk le.

3. lépés

Vigyük föl egyenletes rétegben a Csipkebogyó Zselét, aminek hatékonyságát a Revi Face készülék segítségével, iontoforézis révén növelhetjük. A csipkebogyó az egyik legfontosabb C-vitaminforrásunk, erősíti a vérerek falát, segít megszüntetni a bőrvérzéseket. A zselét használhatjuk nyugtató vagy tisztító kezelésnél, közvetlenül a tisztítás után.

4. lépés

A Harmonizáló Spirulina Zöld Maszkot erőteljes mozdulatokkal keverjük össze langyos vízzel 1:3 arányban, majd simítsuk fel 2 mm vastagságban a kezelt felületre. Húsz perc száradási idő után húzzuk le, majd a fölösleget mossuk le. A gyulladásra hajlamos, aknés, szeborreás bőr kezelése egyrészt az akut jelenségek visszaszorítására, másrészt a bőr alapvető funkcióinak megerősítésére irányul, hogy megelőzzük az újabb aknék kialakulását. Ezt a célt szolgálja ez a gyulladást enyhítő, bőrfunkciókat szabályozó összetevőket tartalmazó pakolás, amely kedvező hatást fejt ki a faggyúmirigyek működésére, a tág pórusokra és a komedókra. Használata után egyenletes, üde bőrképet kapunk. A kiváló minőségű maszk áldásos hatását az egyedülálló spirulina alga szolgáltatja.

5. lépés

A kezelés befejezéseként vékonyan simítsuk föl a Rozi Szérumot, és ha szükséges, a Csipkebogyó Habkrémet. A Rozi Szérum főbb növényi hatóanyagai a csipkebogyó- és a borsmentaolaj. Ezt a könnyen felszívódó szérumot az érzékeny, allergiára hajlamos bőrűek számára állítjuk össze. Legfontosabb alkotóeleme a csipkebogyó, mely C-vitaminban gazdag, erősíti a kötőszövetet és a vérerek falát, valamint gyulladáscsökkentő hatású. Könnyű textúrájának és a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően a szérum normalizálja a faggyúmirigy-működést, nyugtatja és hidratálja a bőrt.

0