Media 2.0 beszélgetés

2018 Február 21-én este megrendezésre került kerekasztal beszélgetésen volt vendég Molnár Úr a Media 2.0 szervezésében. A vendégekkel együtt megosztották tapasztalataikat, nem csak a jelen helyzetről, de egészen a kezdetekig visszamenőleg. A  PR hangsúlya a sikeres és elismert magyar vállalkozások tapasztalatai alapján volt a téma. Mik a bevált módszerek és, hogyan csinálják azok, akik már példamutatóan tudják képviselni tapasztalataik alapján márkájukat itthon és külföldön egyaránt.

“Prezi, BP Clothing, Dorko, Zwack, Cserpes, Budmil, Ilcsi – ismert hazai márkák, bár ez nem mindegyikről süt első ránézésre, némelyikről pedig sokan nem is tudják, hogy magyarok. Jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen nevet célszerű választani egy terméknek: előnyös lehet, ha egyből látszik a magyar eredet? És mi a helyzet akkor, ha a külföldi terjeszkedés is cél? A Cserpes, az Ilcsi és a Dorko képviselői a Média 2.0 Magyar márkák kommunikációja című meetupján azt is elmondták, hogy milyen kihívásokat jelent a Z generáció tagjainak megszólítása.

Hagyományok és hitelesség

Molnár Ferenc, az idén 60 éves Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magyarság náluk központi szerepet tölt be a kommunikációban, hiszen hazai növényi tartalmuk miatt jól azonosítható, magyar sajátosságokat foglalnak magukba a kozmetikumok. A termékek fejlesztését kozmetikus édesanyja, Molnár Dánielné, ismertebb nevén Ilcsi néni kezdte el 1958-ban:

Édesanyám maga készítette az általa használt termékeket, ahogy a hatvanas években azt szinte minden magyar kozmetikus tette, így gulyásleves helyett általában gyógynövényes keverékek rotyogtak a tűzhelyen gyermekkoromban.

– idézte fel a tulajdonos-ügyvezető, hozzátéve hogy hamarosan a harmadik generáció veszi át a vállalkozás vezetését. Igyekeznek kiemelni a tradíció és a családi örökség szerepét, hiszen az eredet hangsúlyozása a kozmetikai iparban a megbízhatóságot bizonyítja, és az is hozzájárul a hitelességhez, hogy konkrét személyhez lehet kötni.

A fiatal generációk megszólítása az Ilcsi termékek esetében is szolgál kihívásokkal.

A mai napig csak kozmetikusok értékesítik az Ilcsi termékeket, amihez ki kellett építeni az értékesítői hálózatot, és ehhez még egy olyan régi piros színű, tárcsázós telefonnal kezdtem hozzá évtizedekkel ezelőtt

– mondta el Molnár Ferenc. Sokáig nem is költöttek hirdetésre, de ma már nagyobb hangsúlyt kap a marketing, és azon belül is az online média. Utóbbi főleg a fiatalabb generációk elérésében játszik fontos szerepet, ami azért is komoly kihívás, mert a kamaszok szégyellősek a bőrproblémáikkal kapcsolatban. Szülőkön keresztül is nehéz őket elérni, ezért nagyon fontosak az online csatornák, illetve leginkább a hiúságra érdemes alapozni a márkaüzenetekben a siker érdekében.”

Forrás: https://m.portfolio.hu

0

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ilcsi a Vivaness kiállításonIlcsi látogatás Lengyelországból