Dupla támogatás elektrokozmetikai gép beszerzéséhez
tanulókat foglalkoztató kozmetikusok részére

 

Állami támogatás

 

Tudtad, hogy állami támogatás vehető igénybe kozmetikus tanulót

tanulószerződéssel foglalkoztató kozmetikus mesterek részére a tanuló(k)

gyakorlati képzéséhez szükséges elektrokozmetikai gépek beszerzéséhez?

 

Ilcsi Szépítő Füvek támogatás: mi mindenképpen támogatunk!

A tanulószerződéssel tanulót foglalkoztató kozmetikus

mestert a lenti jogszabályok keretében beszerzendő gépek vonatkozásában támogatjuk: 

az Ilcsi elektrokozmetikai gépeket 10 %-kal olcsóbban tudják megvásárolni!

A meghirdetett árkedvezmény visszavonásig érvényes!

Segítségül összefoglaltuk neked a legfontosabb tudnivalókat

Az alábbi jogszabályok határozzák meg, hogy mely feltételek fennállása esetén jogosult a mester pl. beszerzett kozmetikai gép összegének vagy annak egy részének az elszámolásra, ilyenek pl. többek között az érvényes tanulószerződés stb.

  • A szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2011. évi CLV. törvény – a törvény meghatározza, hogy a szakképzési hozzájárulásra kötelezett ezen kötelezettségét teljesítheti tanulóval kötött tanulószerződés alapján, ez alapján érvényesíthető az alapnormatíva (8. § (1) bekezdés b) pont) mellett többek között az ún. beruházási kiegészítő csökkentő tétel is – a jogszabályi feltételek fennállása esetén.

    A beruházási kiegészítő csökkentő tétel a beruházás aktiválásának évében, az éves elszámoló bevallás évében számolható el.

    A beruházásnak a gyakorlati képzéssel kapcsolatosnak kell lennie, pl. olyan gépet vesz a mester, amit az oktatási program szerint a tanulónak ismernie kell.

  • A gyakorlati képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásánál figyelembe vehető gyakorlati képzési normatívák mértékéről és a csökkentő tétel számításáról szóló 280/2011. (XII. 20.) Korm. rendelet, ennek különösen az 5/A.§ (1) és (2) bekezdése, ezen felül természetesen az adott paragrafus egyéb szabályai ill. a jogszabály egésze is fontos.

    A kiemelt 5/A. § (2) bekezdés határozza meg a beruházási kiegészítő csökkentő tétel éves mértékét, ez kb. 180.000,-Ft, amennyiben a mester évi átlagban 1-10 tanulót foglalkoztat.

  • A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény –  a törvény rögzíti az alapokat ill. alapfogalmakat, így pl. a tanulószerződés megkötésének feltételeit, annak megkötésére jogosult szervezeteket (42.§ és 43.§).

Fontos! Mivel a legtöbb felmerült kérdés adójogi vonzatú pl. a beruházási kiegészítő csökkentő tétel igénybevételének feltételei, bejelentés, visszatérítés részletszabályai – így a teljesség érdekében könyvelővel ill. adótanácsadóval történő konzultációt is javaslunk.

A gépek vásárlásával, és a kedvezmény érvényesítésével kapcsolatosan keresd a forgalmazót: Hair-Line Kft. Budapest 1072 Klauzál tér 15. +360 322 3964, info@hairline.hu, www.hairline.hu

Ismerd meg elektrokozmetikai készülékeinket! 

Hírlevél feliratkozás

Subscribe to our newsletter